Lezen & kijken?!

 

Wie ben jij?

Een mooi boekje over het onderwijs aan nieuwkomers, een actueel onderwerp waar veel scholen en gemeenten zich mee bezig houden. Het staat vol met mooie en aansprekende verhalen maar besteed ook aandacht aan alle organisatorische aspecten en onderwijsinhoudelijk vragen. Interessant en erg bruikbaar voor gemeenten en onderwijsbesturen. Het boekje is wordt uitgegeven door Pica en steunt het LOWAN (landelijke organisatie die het onderwijs aan nieuwkomers ondersteunt). Voor meer informatie zie de website van uitgeverij Pica.

Puberbrein, binnenstebuiten

Een geweldig boek over hoe het nu eigenlijk werkt in het hoofd van een puber. Voor iedereen die met pubers woont of werkt een aanrader. Alleen al het besef dat het brein van pubers tot hun 24e nog niet volgroeid is, vooral de fijne verbindingen ontbreken lang, helpt bij het begrijpen van het kenmerkende gedrag. Het boek staat vol met interessante feiten en praktische tips en ik makkelijk leesbaar. Voor meer informatie zie de website van Youngworks.

De serie Bikkels van de VPRO

Een mooie en indrukwekkende serie portretten van kinderen en jongeren voor die de een groot deel van de dagelijkse zorg voor hun ouders op zich nemen. Onze jongste mantelzorgers… Vaak doen ze dit zonder dat school of vrienden precies weten wat dit inhoudt. Stuk voor stuk indrukwekkende kinderen. Voor iedereen die werkt met kinderen de moeite van het kijken meer dan waard! Voor meer informatie zie de website van de NPO.